VACATURE: innovation-minded lawyer

 

Innovatief jurist. Verander de juridische sector als teamgenoot bij een wereldwijd succesvolle juridisch innovator.

Succesvolle innovator

Weagree is wereldwijd een toonaangevende innovator die de juridische sector op z’n kop zet. Weagree’s contractcreatieapplicatie (contract automation) automatiseert het contractenschrijfwerk van juristen, op een uiterst disruptive manier. Onze “Weagree Wizard” creëert en beheert contracten van de hoogste kwaliteit, meestal voor de core business van onze klanten. Weagree ondersteunt organisaties bij het verbeteren van hun modelcontracten en het ontwikkelen van een robuust contracten-knowhow. Hierin speel jij een grote rol, al meteen.

Sinds 2006 innoveren we continu, pionieren we in de toekomst van de juridische dienstverlening. Blockchain, artificial intelligence (AI) en ‘machine learning’ zijn vanzelfsprekende uitbreidingen op onze Weagree Wizard. We verwachten dat je daarin meedenkt.

Jouw verantwoordelijkheden

In nauwe samenwerking met inspirerende klanten zul je:

 • hun modelcontracten inbouwen in de Weagree Wizard. Dit heeft alles te maken met puzzelen en dat met bijzondere contracten
 • training geven aan (de juristen) bij onze klanten
 • onze klanten helpen bij hun uitdagingen qua legal-tech en gedragsverandering
 • ondersteunen van implementatie-partners, zowel in Nederland als wereldwijd
 • ideeën bedenken ter verbetering van onze Weagree Wizard, en nieuwe functionaliteiten testen

Onze klanten zullen regelmatig je advies inwinnen over best practices op het gebied van modelcontracten, contracten-knowhow en legal tech. Je werk behelst ook taken in projecten met Weagree’s samenwerkingspartner, de Verenigde Naties.

Je zult ‘alles’ leren over grensoverschrijdend contracteren en de ins & outs van internationale overeenkomsten. Je beleeft hoe de toekomst van de juridische dienstverlening zich onder je handen ontwikkelt. Onze innovatieve klanten zullen met je brainstormen over legal-techkansen en hun vervolgstappen daarin.

Je krijgt meteen grote verantwoordelijkheid (en waar nodig zullen wij je helpen ‘as you go’). Je werkt aan grote projecten waarop we niet alleen apetrots zijn, maar die ook ongelooflijk inspireren.

Collaborative en connected

Je werkt nauw samen met onze (momenteel 55) klanten, waarvan de meesten indrukwekkende namen zijn. (Nog niet de helft ervan staat op onze website, we kunnen het namelijk niet bijhouden, maar kijk gerust hier wie er al wel staan.) Het daagt ons uit de hoogste kwaliteit werk te leveren en inspireert uiteraard. Wereldwijd zijn we in gesprek met de grootste multinationals.

We vinden het mooi te worden gezien als internationaal expert op het gebied van ‘contractenschrijven’ en onze klanten te inspireren de kwaliteit van hun contracteerprocessen te verbeteren. Weagree is de private partner van de Verenigde Naties op het gebied van ‘legal tech’. We hebben een actieve LinkedIn community Drafting contracts met 34,000+ juristen. We bieden vele kansen om zelf initiatieven te ontplooien en te experimenteren met ideetjes.

Ons team…

…is ambitieus: communicatieve teamspelers die onafhankelijk, creatief denken. We werken samen.

Jouw profiel

 • Je bent afgestudeerd jurist (master)
 • Je Engels, ook schriftelijk, is uitstekend. Idealiter is je (zakelijke) Frans of Spaans goed
 • Je bent gefascineerd door technologie en innovatie
 • Je bent accuraat
 • Je bent oprecht geïnteresseerd, doortastend en leergierig
 • Jouw energie inspireert ons.

Je mag jezelf dan misschien ‘legal engineer’ noemen, verwacht niet ook maar iets met programmeren te maken te krijgen; dat is er gewoon niet. Wat nodig is, is dat je nieuwe functionaliteiten kunt helpen testen (op bugjes) en oog hebt voor gebruiksvriendelijkheid. Je taalgevoel is belangrijk. Je bent bereid te werken in een zeer dynamische, dagelijks veranderende omgeving. De afgelopen 12½ jaar was geen week hetzelfde.

Praktische zaken

Je bent op zo kort mogelijke termijn beschikbaar. De vacature is in beginsel voltijds. Werktijden zijn flexibel. Ons kantoor is (een fenomenale ruimte) in de voormalige Stork-fabrieken in Amsterdam Noord. Salaris op instapniveau.

Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie met motivatie, CV en studieresultaten naar Willem Wiggers: ww@weagree.com. Vragen of twijfel? Bel even: +31 20 616 9696 of +31 6 461 555 08 (Willems mobiel).

Ken je iemand die op zoek is? Gebruik onderstaande knoppen om deze vacature te delen (op social media) of te mailen: